Ten sok jest niezwykle bogatym źródłem beta-karoten i kwasu foliowego – substancji poprawiającej koncentrację i ułatwiającej zapamiętywanie. Wapń i magnez z marchewek i nektarynek współpracują tu ze sobą, dbając o komórki nerwowe oraz mięśniowe i pomagając Ci odprężyć się i zrelaksować. Pomarańcze dostarczają tej kojącej mieszance witaminy B5 potrzebnej w procesie produkcji acetylocholiny – neuroprzekaźnika odpowiedzialnego za pamięć ! Owoc kiwi zaś ma dwa razy więcej witaminy C niż pomarańcza, jest też dobrym źródłem magnezu , witamin E i miedzi.

Na przemian wrzucamy składniki do wyciskarki Hurom i cieszymy się świeżo wyciśniętym sokiem .

Składniki odżywcze : 

Witaminy B1, B3, B5, C, K,

beta-karoten, kwas foliowy;

wapń, chrom, żelazo, magnez,

fosfor,potas; bioflawonoidy