Wskazówki przed wykonaniem lodów:

  1. Pokrój banany na 3 cm kawałki i włóż do zamrażarki na pół dnia.
  2. Zamrożone banany najlepiej wyjąć z zamrażarki i pozostawić w temp. pokojowej na ok. 15 minut zanim rozpoczniemy robienie lodów.
  3. Dodaj miodu w zależności od preferencji.

Składniki:

  • 2 zamrożone banany
  • 1 duży jogurt grecki
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • odrobina cynamonu

Przygotowanie:

  1. Zamontuj sito do lodów na wyciskarce.
  2. Umieść pojemnik na lody pod wylotem soku wyciskarki.
  3. Przygotuj zamrożone banany, jogurt grecki , miód i sok z cytryny.
  4. Wkładaj w/w składniki do wyciskarki.
  5. Otrzymane lody przełóż do pucharków i posyp cynamonem.