Wskazówki przed wykonaniem lodów:

  1. Pokrój banany na 3 cm kawałki i włóż do zamrażarki na pół dnia
  2. Jogurt grecki przelej do foremek od lodu i  również zamróź
  3. Zamrożone banany oraz jogurt wyjmij z zamrażarki i pozostaw w temp. pokojowej na ok. 15 minut
  4. Dodaj miód w zależności od preferencji.

Składniki:

  • 3 zamrożone banany
  • 1 duży jogurt grecki
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • odrobina cynamonu

Przygotowanie:

  1. Zamontuj sito do lodów w wyciskarce.
  2. Przygotuj zamrożone banany, jogurt grecki , miód i sok z cytryny.
  3. Wkładaj w/w składniki do wyciskarki.
  4. Otrzymane lody przełóż do pucharków i posyp cynamonem.