Taniny znajdujące się w persymonie skutecznie uśmierzają dolegliwości występujące po spożyciu alkoholu. W połączeniu z mango i pomarańczą (witamina C) sok postawi Cię na nogi w mgnieniu oka!

Główny fitoskładnik
Beta karoten
substancja przeciwutleniająca, wspomaganie odporności

Persymona łagodzi dolegliwości „syndromu dnia poprzedniego” czyli kaca oraz wspomaga zdrowie oczu.
Wysoka zawartość witaminy C chroni organizm przed przeziębieniami oraz utrzymuje zdrowy wygląd skóry, natomiast fruktoza szybko łagodzi dolegliwości po-alkoholowe. Potas obniża ciśnienie krwi a witamina A i beta-karoten promują zdrowy wzrok, taniny wzmacniają żyły oraz działają przeciwutleniająco.

280ml/130kca

Składniki

  • 290g pomarańczy
  • 50g mango
  • 50g persymonki

Sposób przygotowania

  1. Obierz pomarańczę i pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Usuń pestki z persymony oraz mango, następnie pokrój na mniejsze kawałki.
  3. Ustaw manetkę w pozycji zamkniętej, wyciśnij sok z połowy pomarańczy, następnie dodaj mango i persymonę.
  4. Wyciśnij sok z pozostałych kawałków pomarańczy i ustaw manetkę na pozycji pół-otwartej.