Zdrowy sok z dużą zawartością błonnika pokarmowego, witamin oraz beta-karotenu.
Jabłka wspomagają trawienie, zawarta w bananach witamina B6 wzmacnia układ odpornościowy a beta karoten pochodzący z marchewki wspomaga zdrowie oczu.

Banany wywołują uczucie sytości i obniżają chęć podjadania na dłużej. Wysoka zawartość potasu niweluje opuchlizny skóry a błonnik pokarmowy wspomaga trawienie. Tryptofan stymuluje wydzielanie antydepresyjnego hormonu – serotoniny. Banany w 80’% składają się z węglowodanów oraz magnezu, który chroni przed skurczami mięśni, dlatego są idealną przekąską dla sportowców, zwłaszcza po treningu.

280ml soku/190kcal

Składniki

  • 290g jabłek
  • 100g banana
  • 50g marchewki

Sposób przygotowania

  1. Obierz banana i pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Usuń gniazda nasienne z jabłka, umyj jabłka oraz marchewki i pokrój na kawałki.
  3. Ustaw manetkę w pozycji zamkniętej, najpierw włóż do wyciskarki połowę jabłka oraz banana następnie marchewkę i resztę banana.
  4. Wyciśnij pozostałą część jabłka i zmień manetkę na pozycję zamkniętą.