Zdecydowanie tak! Po pierwsze Hurom nie jest urządzeniem do obierania a po drugie skórki z cytrusów nie smakują dobrze. Ponadto zauważyliśmy, że przy próbach wyciskania soku z całego owocu pomarańczy skórki zapychały wyciskarkę Hurom, a w jednym przypadku skórka uszkodziła sito.

Jest jeden wyjątek od tej zasady a mianowicie skórka z cytryny. Zauważyliśmy, że sok z całej cytryny (skórka i miąższ) w połączeniu z sokiem z zielonego jabłka jest bardzo dobrym połączeniem smakowym. Ponadto czasami w przepisach pojawia się sok z całej cytryny zwłaszcza w przepisach na soki lecznicze. Najlepszą proporcją będzie pół cytryny + 2 jabłka. Najważniejsze to pokroić cytrynę na małe kawałki aby nie pojawiły się problemy wymienione wyżej. Pół cytryny powinno się pokroić na 8 kawałków.