Wśród morza ofert różnych soków na rynku, sok z wyciskarki Hurom wyróżnia:
krystaliczna czystość, więcej witamin, bardziej naturalny smak;
ponieważ każda szklanka soku jest przygotowywana
w domowych warunkach, masz nad tym całkowitą kontrolę.

PYSZNY, ZDROWY SPOSÓB NA SOKI

Sok z wyciskarki Hurom poprzez delikatne wyciskanie, zachowuje naturalny smak, kolor i witaminy: tak więc Twoje owoce i warzywa pozostają zawsze czyste i żywe. Prosto do szklanki.

Wyciskarki soku Hurom nie niszczą ścian komórkowych, pozostawiając naturalny smak,
kolor i składniki odżywcze w nienaruszonym stanie.  ZOBACZ JAK

Kim MJ, Kim JI. Kang MJ, et al. Ocena jakości świeżych soków pomidorowych przygotowana przy użyciu wysoko obrotowej sokowirówki. Porównanie soku pomidorowego uzyskanego w sokowirówce z sokiem wyciśniętym przez wyciskarkę do soków Hurom po 5 minutach

Wszyscy wiemy, że owoce i warzywa są nam potrzebne do długiego i szczęśliwego życia — Jednak spożywanie odpowiednich ilości i rodzajów pożywienia jest nawykiem trudnym do utrzymania.

RYZYKO PRZEDWCZESNEJ ŚMIERCI

Wyniki wskazały, że ryzyko przedwczesnej śmierci było zredukowane o 42% u usób, które spożywały ponad 560 gramów owoców i warzyw dziennie.

TRUDNE NAWYKI ŻYWIENIOWE

Jedynie 11% Polaków spożywa odpowiednią ilość owoców i warzyw.

Oyebode O, et al. „Fruit and vegetable consumption and all-cause, cancer and CVD mortality: analysis of Health Survey for England data,” J Epidemiol Community Health 2014;0:1–7. doi:10.1136/jech-2013-203500
Casagrande SS, et al. „Have Americans increased their fruit and vegetable intake? The trends between 1988 and 2002,” Am J Prev Med. 2007 Apr;32(4):257-63

ZALETY SOKU Z WYCISKARKI HUROM

Sok z wyciskarki Hurom ma bardziej naturalny smak — doskonale wpływa na Twój organizm i świetnie smakuje.

4X WIĘCEJ WITAMIN

20X SZYBCIEJ

OWOCE

Jedząc owoce, przyswajasz jednynie 17% ich wartości odżywczych

VS

SOK Z HUROM

Pijąc sok przyswajasz aż 65% wartości odżywczych z owoców — to jest aż 4 razy więcej witamin

OWOCE

Strawienie porcji owoców trwa od 3 do 5 godzin

VS

SOK Z HUROM

Strawienie soku z wyciskarki soku Hurom trwa jedynie od 10 do 15 minut.

Instytut Żywności i Żywienia. 8(1), 28-36, 2003

FITOCHEMIKALIA

Fitochemikalia, które znajdują się wyłącznie w owocach i warzywach, to związki, które blokują zewnętrzne substancje zanieczyszczające. Mają one wpływ na charakterystyczny kolor, zapach i smak roślin oraz ich inne organoleptyczne właściwości.

ENZYMY

Enzymy podtrzymują funkcje życiowe i są niezbędne do przemiany spożytego pokarmu w energię.

SOK Z WYCISKARKI HUROM BOGATY W ENZYMY I SKŁADNIKI ODŻYWCZE

W przeciwieństwie do soków pasteryzowanych, w których proces przetwarzania niszczy składniki odżywcze oraz aktywne enzymy.

Tylko sok bogaty w aktywne enzymy jest w stanie rozbić białka występujące w piersi kurczaka, jak zademonstrowano to w tym eksperymencie.

PIERŚ KURCZAKA

SOK ANANASOWY Z HUROM’A

Aktywne enzymy soku z Hurom’a z powodzeniem rozbijają na czynniki białko z piersi kurczaka.

PIERŚ KURCZAKA

PODGRZANY SOK ANANASOWY Z HUROM’A

Enzymy zostały zniszczone przez temperaturę i nie były w stanie rozłożyć białka.

Podobnie aktywne enzymy reagują na wodę utlenioną. Gdy dodasz ją do soku z Hurom’a wytworzą się bąbelki, a w przypadku soku pasteryzowanego nie zajdzie żadna reakcja.

SOK Z HUROM’A

DODAJ WODĘ UTLENIONĄ

Aktywne enzymy soku z Hurom’a reagują z wodą utlenioną tworząc bąbelki.

Instytut Żywności i Żywienia. 8(1), 28-36, 2003

SOK Z HUROM: ZDROWY NAWYK KTÓRY ŁATWO UTRZYMAĆ

Hurom potrafi wycisnąć sok praktycznie ze wszystkiego, możesz przygotować nieskończenie różnorodne soki i koktajle tak, aby dopasować je do swojej ulubionej diety oraz smaku. Hurom spełni twoje wszystkie zachcianki. Koniecznie sprawdż nasze przepisy i wybierz swój ulubiony sok.