Wyciskanie soku na wolnych obrotach

slowjuicing_01Technologia wyciskania soku na wolnych obrotach (Slow Squeezing Technology, SST ™) to pierwsza technologia opracowana z myślą o zachowaniu jak największej ilości składników odżywczych oraz naturalnego smaku.. Opatentowana przez Hurom technologia jest milowym krokiem wykonanym w stronę poprawy stanu zdrowia ludzi na całym świecie. W przeciwieństwie do sokowirówek i innych wyciskarek zastosowany przez Hurom wałek ślimakowy obraca się wolno, dzięki czemu nie wytwarza ciepła podczas tarcia, co pozwala na wyciśnięcie soku z całych owoców i warzyw (również pestek i skórek) dostarczając prawdziwy, naturalny smak i składniki odżywcze; wszystko, co może dać nam natura.

slowjuicing_02
Wyciskarka wolnoobrotowa Hurom delikatnie wyciska sok ze składników nie powodując tarcia, które jest głównym problemem mikserów i wyciskarek do soków, w których zastosowano szybko-obracające się ostrza. Unikatowe rozwiązanie Hurom, pozwala wyciskarkom Hurom zachować smak i składniki odżywcze w ich naturalnej formie dostarczając soko-maniakom zdrowie, bezpieczeństwo i wygodę.
Wałek ślimakowy wykonany z ultem, nowy materiał przyjazny środowisku.

Wałek ślimakowy jest sercem wyciskarek wolnoobrotowych, został wykonany z ultemu – nowego materiału przyjaznego środowisku.Nowoczesna konstrukcja wałka chroni składniki odżywcze przed zniszczeniem i pozwala otrzymać 100% nierozcieńczonego świeżego soku o naturalnym smaku bogatego w składniki odżywcze. Innowacyjna technologia zamknięta w Hurom wyróżnia firmę i czyni jej produkty towarami klasy premium na skalę światową.