Jesień to idealny czas na przygotowanie dżemów. Wyciskarka do soków Hurom One Stop pozwoli Ci przygotować pyszne dżemy szybciej i wygodniej niż kiedykolwiek.

Składniki:

  • 300g winogron
  • 150g cukru
  • Sok z cytryny
  1. Winogrono dokładnie myjemy i oddzielamy owoce od łodyżek.
  2. Przygotowane winogrono umieść w pokrywie wyciskarki One Stop i rozpocznij wyciskanie. Dzięki temu uzyskasz wyjątkowy dżem, który dzięki wydobyciu soku z owoców będzie bogatszy w smak.
  3. Sok przelej do garnka, dodaj cukier i gotuj do momentu aż sok zgęstnieje.
  4. Dodaj sok z cytryny a następnie gotuj jeszcze przez 10 minut.
  5. Jeśli konsystencja jest odpowiednia, możesz przełożyć gorący dżem do wyparzonych wcześniej słoików, które po zakręceniu postaw do góry dnem.
  6. Wskazów: dżem warto pasteryzować. Można to zrobić trzymając słoiki w garnku z wrzącą wodą przez 10 minut. Dzięki temu przetwory będzie można przechowywać znacznie dłużej.

 

To wszystko! gotowe! Wyciskarka Hurom One Stop pozwoli Ci zaoszczędzić czas, który trzeba by poświęcić na wygotowanie winogrona by puścił sok.

Smacznego!